EUSTORY este o rețea informală de organizații neguvernamentale care organizează concursuri de cercetare istorică pentru tinerii din Europa. Rețeaua a fost inițiată de Körber-Stiftung din Germania și reunește peste 30 de organizații civice din peste 20 de țări. 

Concursurile EUSTORY îi încurajează pe tineri să caute mărturii ale istoriei recente din comunitatea lor.  

De la înființarea rețelei EUSTORY în 2001, aproximativ 252 000 de tineri au participat la concursurile de istorie EUSTORY, contribuind cu aproximativ 102 000 de proiecte. 

În afară de membrii implicați în organizațiile naționale, există peste 2.500 de profesori, experți, cercetători și voluntari care își dedică anual timpul pentru EUSTORY și proiectele sale. 

Prin activitățile sale, rețeaua EUSTORY promovează importanța unei viziuni independente și critice asupra trecutului pentru un viitor european comun. 

De asemenea, aceasta promovează o perspectivă europeană asupra istoriei locale, regionale și naționale, evitând excluderea și promovând înțelegerea. 

Misiunea rețelei EUSTORY este de a privi istoria europeană de la firul ierbii și de a recunoaște marea diversitate a experiențelor, de a aduce, de asemenea, o contribuție importantă și de a scoate în prim-plan eforturile europene pentru pace și toleranță.