Moldova: ANTIM – Asociația tinerilor a tinerilor istorici din Moldova. ANTIM sprijină tinerii profesori de istorie oferindu-le abordări moderne și inovatoare ale istoriografiei și predării istoriei. 

Ucraina: „Nova Doba” – o asociație ucraineană a profesorilor de istorie și științe sociale, înființată în 2001. „Nova Doba” are sediul în Lviv și are 19 filiale în întreaga Ucraină. „Nova Doba” organizează concursuri istorice încă din 1997. 

Georgia: Asociația georgiană a profesorilor de istorie „GAHE”, înființată în 1997, și „Laboratorul de cercetare a trecutului sovietic” („Sovlab”), înființat în 2010 pentru a promova studiile privind trecutul totalitar sovietic. 

„Hazarashen”, un ONG cu sediul la Erevan, specializat în cercetare și educație antropologică, etnografică și de istorie orală. Organizația a fost înființată de un grup de antropologi în 1997 și reînregistrată în 2006. Activitatea lui Hazarashen se întinde de la istorie orală, patrimoniu cultural, ritualuri și obiceiuri, până la migrație, refugiați, grupuri minoritare, identitate, conflicte interetnice, politici ale memoriei, etc.