Proiectul „Concurs istoric” oferă posibilitatea tinerilor și profesorilor din Armenia, Belarus, Georgia, Moldova, Armenia și Ucraina să cerceteze independent istoria locală și să facă rețea cu colegii lor. Concursurile de istorie au facilitat schimbul de experiență și au promovat gândirea critică prin studii de istorie. Concentrându-se asupra potentialului uman prezent in istorie, proiectul a contribuit la promovarea valorilor democratice și pluraliste în rândul tinerilor. Proiectul a oferit, de asemenea, o oportunitate pentru tineri de a explora acele părți ale trecutului istoric care sunt de obicei ignorate sau prezentate unilateral în programele de istorie națională.

În perioada 2017-2020, Asociația Obștească, DVV International, împreună cu Fundația Koerber-Stiftung (www. https://www.koerber-stiftung.de) și organizațiile partenere din Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina au implementat cu success 2 proiecte de cercetare istorică. Aceste proiecte au avut drept scop oferirea tinerilor posibilitatea de a explora în mod independent și critic istoria locală, lucrând în primul rând cu mărturii orale și surse de arhivă.

Ambele proiecte au oferit miilor de tineri și sutelor de profesori un loc unde să se întâlnească și să-și împărtășească gândurile și să facă echipă pentru a oferi o educație mai bună a istoriei școlii.

Concentrându-se asupra ființelor umane din istorie, proiectul a contribuit la promovarea valorilor democratice și pluraliste în rândul tinerilor. Proiectul a oferit, de asemenea, o oportunitate pentru tineri de a explora acele părți ale trecutului istoric care sunt de obicei ignorate sau prezentate unilateral în programele de istorie națională.

Proiectul „Concursuri de istorie în Belarus, Georgia, Armenia, Moldova, Ucraina” este implementat de Institutul de Cooperare Internațională al Asociației Germane pentru Educația Adulților (DVV International) în cooperare cu Körber-Stiftung. Proiectul este finanțat de Ministerul de Externe al Germaniei. În fiecare țară, competiția este condusă de consorțiul biroului DVV Internațional de țară și de ONG-urile profesionale care lucrează în domeniul educației istorice.