Pe data de 24 februarie am desfășurat un atelier online pentru profesorii de istorie din țară.
Tema atelierului a fost „Abordări practice în identificarea falsurilor și dezmințirea propagandei în istorie”
Liuba PETRENCO, dr., conf. univ., Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” a prezentat subiectul Dezinformării și Instrumentele de verificare ale unei știri false.
În prezentarea sa și-a propus drept obiective să informeze despre specificul unei știri false și influența știrilor false asupra stării de bine a consumatorului. De asemenea a subliniat importanța cunoașterii și utilizării în practică a tehnicilor de verificare a unei informații.
Larisa NOROC, dr., conf. univ., Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” a relatat în prezentarea sa despre Manipulare, minciună și zvon ca strategii ale dezinformării.
În acest context a menționat modul cum manipularea are o influență asupra psihicului uman, apelând la emoții și informații falsificate.
Formatoarea a oferit o claritate asupra identificării minciunii în relațiile publice: publicitate, politică, implicând participanții și în exerciții practice de identificare a minciunilor în diverse texte publice.
Acest atelier a fost foarte util pentru profesorii de istorie în procesul de elaborare a cercetărilor pentru concursul istoric în derulare, dar și pentru predarea subiectului propagandei în cadrul lecțiilor.