Atunci cind rezultatele unei cerceări istorice trebuie să fie prezentate sub forma unui video, la prma vedere pare destul de interesant, captivant, dar e și o mare provocare.

Ca să avem în concurs video-uri calitative și inspirate, am venit în fața profesorilor de istorie cu 2 ateliere de lucru practice (în limba română și rusă) pe tema “Instrumente online în cercetarea istorică”.

Pe parcursul atelierului, formatorii din cadrul Centrului Media pentru Tineri, au ghidat și susținut profesorii de istorie, împărtășind experiența practică în elaborărea unui articol în baza cercetării istorice: Structură conţinut, prezentarea datelor si a surselor, despre mesajul foto şi video, elementele unei imagini digitale de calitate. Un aspect discutat a fost și cel despre cum să facem diferența între știrile false și propaganda atunci cînd realizăm o cercetare istorică.

Datorită utilizării aplicaţiilor online de editare a imaginilor şi de creare a videourilor, profesorii au lucrat în grupuri și au creat videouri tematice, le-au prezentat și au primit feed-back din partea formatorilor.

A fost o experiență cu rezultate!

Această activitate se desfășoară cu suportul financiar al Ministerului Afacerior Externe din Germania.

#CivilSocietyCooperation, @Auswärtiges Amt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *